Hoppa till sidans innehåll
Tullboden 2011

Båtarna


Klubben har två båtar som klubbmedlemmar kan utnyttja. Bella som är en 6,4m styrpulpetbåt med en 150Hk Mercury-motor samt en gummibåt modell Zodiac med en 40Hk Yamaha.

Båtarna kostar 100 kr att hyra. Det enda därutöver som kostar är bensin och tvåtaktsolja. Med nuvarande bensinpris innebär detta ungefär 20 kr per körd distansminut för Bella och desto mindre för gummibåten.

Gummit

För att använda Bella behöver du bli klubbåtförare. Det innebär att du har minst förarbevis, sjövett, tidigare vana av att köra snabb motorbåt, fått utbildning på hur båten hanteras samt blivit godkänd av styrelsen.
För att använda gummibåten ställs enbart krav på allmänt sjövett.

Är du intresserad av att boka båtarna eller bara vill ställa frågor, kontakta båtansvarig Alf Holmberg eller Jonas Örnmark vars uppgifter du hittar lite längre ner.

 

Båtgruppen Består idag av följande medlemmar:

Namn:

E:post:

Mobiltel:

Har båtnyckel:

Rikard Mobratt

This is a mailto link

0736-515665

Ja

Andreas Johansson

This is a mailto link

0706-187135

Ja

Håkan Ekdahl

This is a mailto link

0703-133072

Ja

Kristian Holmberg

This is a mailto link

0707-744739

Ja

Alf Holmberg

This is a mailto link

0730-947448

Ja

Lars Ekberg

This is a mailto link

0703-151155

Ja

Jonas Örnmark

This is a mailto link

0705-330453

Ja

 

Alf Holmberg och Jonas Örnmark är sammankallande och kontaktpersoner i båtgruppen.

 Samtliga i båtgruppen är även av styrelsen godkända klubbåtsförare. Båtgruppens arbetsuppgifter består bland annat i att utbilda förare till klubbåten och att budgetera kostnader för båten. Även viss skötsel (motor, reglagedetaljer, vinterkonservering) kommer att handhas av båtgruppen.

 Om klubbens medlemma har frågor eller synpunkter på något som gäller båten är det viktigt att dessa kommer fram till oss i båtgruppen, lättas sker det genom att ringa eller ”maila” undertecknad

 Vår ambition är att kontinuerligt utbilda ny båtförare, kraven på en båtförare är:

  • Medlem i LSDK
  • Fyllda 18 år.
  • Innehar minst Förarbevis
  • Godkänd vid båtgruppens utbildning i att handha ”Bella”
  • Godkänd vid båtgruppens teoriprov
  • Av LSDK:s styrelse godkänd som lämplig att representera klubben som båtförare.

 Det bör noteras i sammanhanget att klubben/båtgruppen inte utbildar båtförare, båt måste man kunna hantera någorlunda innan. Däremot utbildar båtgruppen klubbmedlemmar till att kunna handha klubbens båt.

 Att köra båt i klubbens regi är en uppgift som medför en hel del ansvar, en av båtgruppens uppgifter är därför att utarbeta regler som samtliga ombord måste följa.

 Men en sak är för alla dykare självklar, åker man båt, åker även flytvästen på. Så nästa gång det är läge att åka båt, glöm inte flytväst, Det finns inga och kommer inte att finnas några flytvästar i båten så alla måste ha med sig sin egen.

 Självklart innebär allt detta en hel del arbete för båtgruppen, så alla som vill göra någon form av arbetsinsats när det gäller båten är välkommen att höra av sig. Det är faktiskt ett mycket bra sätt att lära sig att hantera båten på.

Uppdaterad: 24 JUL 2018 12:15
Skribent: Alf Holmberg

Lindome SDK - sponsorer:

Zitac Consulting AB

Idrottens Bingo Originallogga-nopayoff

 

Sjöväder:

Postadress:
Lindome SDK - Sportdykning
c/o Kristian Holmberg, Tigerstigen 9
42672 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: +46311234523
E-post: This is a mailto link

Se all info