Hoppa till sidans innehåll
Fridykningshelg 2010

Fridykning


För närvarande renoveras Åbybadet, vilket betyder att fridykningsverksamheten ligger vilande. Fridykningsintresserade kan höra av sig till Götaverkens Sportdykarklubb.


 Vi lär dig dyka ner på djupt vatten utan ansträngning och hur man gör för att simma riktigt fort. Här får du också lära dig hur du använder utrustningen för att få ut så mycket som möjligt av din upplevelse under vattnet.


Vad som lockar med fridykning
Tänk Dig att Du svävar omkring viktlös och ljudlöst under vattnet. Under ytan finns det en underbar värld att upptäcka. Allt ifrån djur och växter till vackra klippformationer. På med fenor, cyklop och snorkel. Hoppa i. Svårare är det inte att börja fridyka. Fridykning är ingen dyr eller svårtillgänglig sport. Den kan utövas av alla. Egentligen oavsett ålder och tidigare erfarenheter. Det handlar om att dyka på sina egna villkor. I sin enklaste form eller mer avancerat. På klubbnivå anordnas aktiviteter och utflykter och där kan du även vidareutbilda dig. Det speciella med fridykning är att man tar bara ett enda andetag för att sedan dyka ner under vattnet och upptäcka själv. I havet och sjöarna ligger din egen utmaning och väntar. Vi kan utlova nya bekantskaper och nya världar. All kunskap du behöver får du genom oss. Läs mer om fridykning i LSDK här nedan.

Börja fridyka
Du måste vara minst åtta år och kunna simma 200 meter. Vi har träningsgruppergrupper för både vuxna och barn på olika nivåer. Allt från nybörjargrupper där träningen blandas med lek och möjlighet att ta "Snorkeldiplom" upp till träningsgrupper för att utvecklas till avancerade fridykare. Träningen är väldigt blandad och vi lägger in många olika moment som tex UV-rugby oach vattenbasket. Men viktigast av allt: på vår träning har vi på kul!

Våra ledare
Är utbildade ungdomsledare i skiftande åldrar, som håller noga koll på eleverna både på simhallen och på våra utflykter. Ledarna är själva mycket insatta i sporten och har fridykt länge. De engagerar sig flitigt i klubbens verksamhet och är fulla av nya idéer och initiativ.


Intresserad att prova på? Kontakta våra instruktörer på  This is a mailto link

Uppdaterad: 18 MAR 2018 10:41 Skribent: Alf Holmberg

Lindome SDK - sponsorer:

Zitac Consulting AB

Idrottens Bingo Originallogga-nopayoff

Lindome SDK på Instagram:

Postadress:
Lindome SDK - Sportdykning
c/o Thomas Petig, Hagåkersgatan 18D
43141 Mölndal

Besöksadress:
Aktiviteten, Frejagatan
43143 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelse@lindomesdk....

Se all info