Hoppa till sidans innehåll

Föräldrainformation


Föräldrainformation

 

Till dig som har barn som vill börja fridyka


Fridykning är en sport som i stort sett kan utövas av alla, ung som gammal, under förutsättningen att intresset finns. Föreningarna inte har någon verksamhet anpassad för barn under 10 år men om du som förälder är med och tar hand om ditt barn kan ni träna tillsammans. Barn i lägre åldrar kräver ständig uppsikt eftersom badhusmiljön kan vara en riskfylld miljö att röra sig i. Våra ungdomsledare har uppsikt över de ungdomar som rör sig i bassängen och som deltar i den gemensamma träningen, önskar man inte delta i den gemensamma träningen är det förälders ansvar att ha översikt över sina barn.

För att börja fridyka i en förening och ta del av deras verksamhet måste man bli medlem. Det innebär även att ni är försäkrade när ni tränar eller deltar i en föreningsaktivitet.


Inom Svenska Sportdykarförbundets ramar finns det en hel del fridykningsutbildningar som du kan ta del av som fridykare. Det finns brons-, silver och gulddiplom för dem som är lite yngre och vill bekanta sig med vattnet. Vidare finns det certifikat med olika inriktning; både för inomhus- och utomhusfridykning, för dem som vill träna och utveckla sina fridykningsfärdigheter ytterligare. Att ta ett grundläggande fridykningscertifikat innan semesterresan är ett perfekt sätt att träna vattenvana och bekanta sig med sin utrustning.

Före ett köp av utrustning är det en stor fördel om ni kan få prova utrustningen. Vi har i föreningen fridykarutrustning, dvs mask, snorkel och fenor, som ni kan få låna det första träningstillfällena. Fråga en fridykarinstruktör efter tips och råd. Avvakta därför med att köpa utrustning till efter första eller andra träningstillfället. Det är viktigt att köpa fridykarutrustning av god kvalité och optimal passform. Några gånger per termin går vi ut och köper in utrustning gemensamt och vi kan då få bra rabatter samt bidrag till fridykarutrustning.

Uppdaterad: 03 SEP 2013 10:17 Skribent: Håkan Ekdahl

Lindome SDK - sponsorer:

Zitac Consulting AB

Idrottens Bingo Originallogga-nopayoff

Lindome SDK på Instagram:

Postadress:
Lindome SDK - Sportdykning
c/o Thomas Petig, Hagåkersgatan 18D
43141 Mölndal

Besöksadress:
Aktiviteten, Frejagatan
43143 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelse@lindomesdk....

Se all info