Hoppa till sidans innehåll
Tullboden 2011

Sportdykning


Dyksektionen

Vi kan erbjuda både dykning från båt samt kustbaserad dykning för att tillgodose både de som är roade av vrakdyk och de som hellre gör naturdyk. När vi dyker inom klubbverksamheten utgår vi från de dykregler som finns i klubbens dykpraxis, dvs vi sätter säkerheten främst, dyker alltid i par och med utsedd dykledare. Vi anpassar alltid val av dykplats till deltagarnas kunskapsnivå och erfarenhet men vi söker också gärna efter nya dykplatser. Våra utfärder innebär givetvis en social samvaro där hela familjen är välkommen att följa med.

Klubben äger idag en styrpulpetsbåt på 6.4 m, med 150 Hk Mercury-motor. Den kan ta 6-8 dykare till dykplatser som ligger lite längre ut från land. Båten ligger i Fiskebäck så att vi snabbt kan komma ut till dykplatser i Göteborgs skärgård. Till båten har vi en bromsad trailer vilket gör att vi enkelt kan transportera den till dykplatser längre bort. Vi samåker gärna och hjälps åt med bestyren kring båten.

De dykplatser vi åker till är både nära och lite längre bort. Invinga är en given plats, speciellt vid blåsigare väder och runt Göteborgs skärgård finns även många vrak att besöka. Tullboden nära Kungshamn besöker vi årligen, både vår och höst. Dessutom kryddar vi ibland med dykning vid Skånes kuster som erbjuder flera fina dykplatser och vrak.

Som medlem i LSDK har man fri tillgång till luftfyllning då vi har en egen kompressor på Åbybadet. Kompressorn är dessutom mobil så vi tar med oss den när vi åker iväg på en flerdagarstur på annan ort - flexibelt och billigt. I medlemskapet ingår även att man blir ansluten till de försäkringar och dumpningsfonder som SSDF har.

 

 

Uppdaterad: 13 DEC 2017 23:50 Skribent: Alf Holmberg

Lindome SDK - sponsorer:

Zitac Consulting AB

Idrottens Bingo Originallogga-nopayoff

Lindome SDK på Instagram:

Postadress:
Lindome SDK - Sportdykning
c/o Thomas Petig, Hagåkersgatan 18D
43141 Mölndal

Besöksadress:
Aktiviteten, Frejagatan
43143 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelse@lindomesdk....

Se all info