Tullboden 2011

Dykbåten

Klubben har en båt som klubbmedlemmar kan utnyttja. Bella, som vi kallar henne, är en 6,4m styrpulpetbåt med en 150 Hk Mercury-motor.

Utfärd med båten kostar 50 kr per distansminut delat på antal deltagare (exklusive båtföreren). Deltagere som ej är medlemmar i LindomeSDK betalar en extra avgift om 100 kr per utfärd. Som båtförare kan du även hyra båten privat. Det kostar 500 kr första dygnet, och sedan 250 kr per dygn. Lämnas tillbaka fulltankad.

För att använda Bella behöver du bli klubbåtförare. Det innebär att du har minst förarbevis, sjövett, tidigare vana av att köra snabb motorbåt, fått utbildning på hur båten hanteras samt blivit godkänd av styrelsen.

Är du intresserad av att bli båtförare eller bara vill ställa frågor, kontakta båtansvarig Thomas Petig vars uppgifter du hittar lite längre ner.

Båtgruppen består idag av följande medlemmar:

Namn: E-post: Mobiltel: Har båtnyckel:
Andreas Johansson This is a mailto link 0706-187135 Ja
Håkan Ekdahl This is a mailto link 0703-133072 Ja
Kristian Holmberg This is a mailto link 0707-744739 Ja
Alf Holmberg This is a mailto link 0730-947448 Ja
Lars Ekberg This is a mailto link 0703-151155 Ja
Patrik Karisaar This is a mailto link 0709-791333 Ja
Daniel Bengtsson     Nej
Thomas Petig This is a mailto link   Nej

Thomas Petig är sammankallande och kontaktpersoner i båtgruppen.

Samtliga i båtgruppen är även av styrelsen godkända klubbåtsförare. Båtgruppens arbetsuppgifter består bland annat i att utbilda förare till klubbåten och att budgetera kostnader för båten. Även viss skötsel (motor, reglagedetaljer, vinterkonservering) kommer att handhas av båtgruppen.

Om klubbens medlemma har frågor eller synpunkter på något som gäller båten är det viktigt att dessa kommer fram till oss i båtgruppen, lättas sker det genom att ringa eller ”maila” undertecknad.

Vår ambition är att kontinuerligt utbilda ny båtförare, kraven på en båtförare är:

• Medlem i LSDK
  • Fyllda 18 år.
  • Innehar minst Förarbevis
  • Godkänd vid båtgruppens utbildning i att handha ”Bella”
  • Godkänd vid båtgruppens teoriprov
  • Av LSDK:s styrelse godkänd som lämplig att representera klubben som båtförare.

Det bör noteras i sammanhanget att klubben/båtgruppen inte utbildar båtförare, båt måste man kunna hantera någorlunda innan. Däremot utbildar båtgruppen klubbmedlemmar till att kunna handha klubbens båt.

Att köra båt i klubbens regi är en uppgift som medför en hel del ansvar, en av båtgruppens uppgifter är därför att utarbeta regler som samtliga ombord måste följa.

Men en sak är för alla dykare självklar, åker man båt, åker även flytvästen på. Så nästa gång det är läge att åka båt, glöm inte flytväst, Det finns inga och kommer inte att finnas några flytvästar i båten så alla måste ha med sig sin egen.

Självklart innebär allt detta en hel del arbete för båtgruppen, så alla som vill göra någon form av arbetsinsats när det gäller båten är välkommen att höra av sig. Det är faktiskt ett mycket bra sätt att lära sig att hantera båten på.

Uppdaterad: 14 APR 2020 18:37 Skribent: Alf Holmberg

Lindome SDK - sponsorer: